یکی از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه جشنواره امسال بیشتر نمایانگر کارنامه سینمایی دولت قبل است، تاکید کرد: این رویداد در عین حال مشخص میکند که سینما در سال آینده به کدام سمت و با چه اهدافی باید حرکت کند.
به گزارش روبش و به نقل از ایسنا، انتشار اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر که حدود دو ماه تا برگزاری آن زمان باقی مانده، بازتابها و برداشتهای مختلفی را داشته و از جنبههای متعدد قابل ارزیابی است. تشکیل شورایی با حضور محمدمهدی حیدریان، سیدمحمد بهشتی، حسین انتظامی، فرهاد توحیدی، علیرضا شجاع نوری، محمدمهدی عسگرپور، علیرضا تابش، منوچهر محمدی و منوچهر شاهسواری یکی از اولین پرسشهایی را که به همراه دارد این است که قرار است چه سیاستگذاری خاصی در جشنواره فجر امسال با نامهایی که هر کدام از آنها مستقیم یا غیرمستقیم در برگزاری این جشنواره سینمایی نقش داشتند، اعمال شود.
البته سخنان سیدعباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - در نخستین جلسه این شورا میتوان دلایلی را برای چیدمان این شورا پیدا کرد؛ از جمله کاهش بیاعتمادی، تلاش برای بازگرداندن سینماگران و تماشاگران قهر کرده، ایجاد همگرایی بیشتر و انجام تغییراتی که برای هنرمندان ملموس باشد.
صالحی همچنین تاکید کرده بود: ممکن است در جشنواره امسال نتوانیم همه خواستهها را محقق کنیم اما باید چشم انداز مشخص شود و مسیر را براساس آن جلو ببریم.
در این زمینه سیدمحمد بهشتی که از دوره سوم تا دوازدهم جشنواره فیلم فجر مسئولیت دبیری آن را برعهده داشته، در گفتوگویی با ایسنا درباره شورای سیاستگذاری جشنواره فجر و کارکرد آن در مدت زمان کمی که تا برپایی جشنواره باقی مانده بیان کرد: اصولاً جشنواره فیلم فجر نوروز سینمای کشور است، بدین معنا که رویداد و جشنی است که در آن یکسری فرصتها فراهم میشود از جمله اینکه سینما، کارنامه یک سال گذشته خود را عرضه میکند. البته از هر آنچه در یک سال گذشته سینما رخ داده، فقط دو، سه ماه آن به این دوره مربوط میشود.
او افزود: مسلماً در این دوره از جشنواره، بیشتر کارنامه دولت قبل را باید تماشا کرد اما نکته دیگر این است که معمولاً جشنواره فجر چشم اندازی را درباره سال آینده ارائه میدهد؛ مثل یک آنونس که مشخص میکند سینما به کدام سمت میرود و چه اهدافی را پیشبینی میکند. به هر حال جشنواره فجر خودش تولید کننده فیلم نیست ولی فرصت بررسی این رویکردها را فراهم میکند.
بهشتی همچنین درباره اینکه آیا این شورا بیشتر برای آشتی سینماگران تشکیل شده است؟ گفت: به نظر میرسد که این نکته هم در آن وجود داشته باشد، ضمن اینکه اعضای این شورا همگی سابقهای طولانی در این عرصه دارند و این مسئله بر رویکرد نخبهگرایانه و تخصصگرایانه دولت دلالت دارد که افرادی با دانش و باتجربه نسبت به موضوع را دور هم جمع کرده است.