محبوب صامد | چه چیز موجب خلق نقاشی «یوسف و برادرانش» در سال ۱۳۶۹ شد؟ پاسخ پیچیده نیست. درست در اوج کشتار، ترورهای بیرحمانه و شکنجههای وحشیانه مردم عام و خاص این کشور به دست گروهکها و دستهجات قدرت طلب، همچون گروهک منافقین(مجاهدین خلق) و سهم خواهی آنها از انقلابی که بهایش خون و جان مردم مومن به قانون و دین الهی بود این اثر به قلم توانای حبیب الله صادقی پا به عرصه وجود گذاشت.
ایشان از جمله هنرمندانی بودند که در جریان مبارزه با طاغوت در اوج شکلگیری انقلاب اسلامی و همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی هنر خود را خالصانه به کار گرفتند و در این مسیر خسته نشدند. ایشان در زمینههای نقاشی، کاریکاتور و گرافیک هنرمند برجسته و منتقد بودند.
تنها با نگاه به اثر زیبای «یوسف و برادرانش» میتوان به عمق اندیشه و شناخت ایشان از جهانبینی اسلامی و روح لطیف و جویای حق ایشان پیبرد. در این اثر برادران حضرت یوسف علیه السلام در قالب مردمانی سیاه رو ، گرفتار در خاک و با دستانی خونین ترسیم شدهاند شمایلهایی که انسان را به وحشتی درونی از گناهان کرده و ناکرده فرومیبرند و اما آن روح بلند که از زمینی سبز جوشیده و سر به آسمان سائیده، آدمی را غرق نشاط و تماشای خود میکند.
آنچه بارز است این که، این اثر تنها به داستان زندگانی این پیامبر عظیم الشان خدا اشاره ندارد بلکه به مردمان تمام دوران حیات بشر و امروز نیز مرتبط است یعنی هر زمان که سیاهی و تباهی قابیلوار کمر به قطع رگِ حیاط حق میبندد. اما حقیقت این است که حیات حق متفاوت از باطل و ظلم است و هرگز برای رضایت باطل قد کوتاه نمیکند و تا بلندای آسمان و فراتر میرود.
حبیب الله صادقی هنرمند برجسته و ثابت قدم انقلاب اسلامی روز ۵ مرداد ۱۴۰۱ این جهان را به سمت معبود خود ترک کردند.
تابلو یوسف و برادرانش - اثر حبیب الله صادقی - سال اجرا ۱۳۶۹ - محل نگهداری، گنجینه حوزه هنری