«محمدحسین فرحبخش» تهیه‌کننده و کارگردان سینما در نامه‌ای سرگشاده به رئیس جمهور پزشکیان نسبت به رویکرد مدیریتی و چیدمان سازمان سینمایی انتقاد نموده و خطر بازگشت دوباره جریان تمامیت خواه به عرصه مدیریت سینمایی کشور را یادآور شد!

بسم‌ الله الرحمن الرحیم

جناب دکتر پزشکیان؛ ریاست محترم جمهور

سلام‌علیکم

اینجانب محمدحسین فرح‌بخش که یکی از علاقمندان و رای‌دهندگان به شما هستم، در نامه قبل به اطلاع رساندم که از انتخاب جنایتکاران فرهنگی دهه ۶۰ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجتناب کنید. متاسفانه شما فردی را برای پست این وزارت‌خانه مهم انتخاب کردید که در سال آخر دولت دوازدهم، از این‌ سمت استعفا داده بود و صراحتا عنوان کرد که "من آخرت خود را برای هنرمندان نمی‌گذارم". لذا نمی‌دانم چرا شخصی که هیچ سنخیتی با هنر ندارد را برای مقوله فرهنگ انتخاب کرده‌اید تا ناآگاه‌ترین و بی‌ربط‌ترین مدیران را برای همکاری انتخاب کند. یعنی باید بپذیریم که نظام‌ ما بعد از ۴۶ سال، هنوز از مدیرانی که در دهه ۶۰، هنرمندان را در ارشاد شلاق می‌زدند و به بهانه پلمب، فیلم‌ عروسی ناموس شیعه را بازبینی می‌کردند، استفاده می‌کند؟

نگاهی به اسامی شورای سیاست‌گذاری جشنواره چهل‌وسوم فیلم فجر بیاندازید تا متوجه شوید اکثر آنها به استثنای دکتر انتظامی و یک نفر دیگر، جزو جنایتکاران دهه ۶۰ و رانتخواران کل دوران پس از انقلاب هستند. اگر به شما بگویم برخی از این افراد، نه اعتقادی به اسلام دارند و نه تعلقی به نظام، ممکن است تعجب کنید که این افراد را از کجا پیدا کرده‌اند. همچنین تذکر می‌دهم سرلیست این جریان نفاق‌گونه، تروریست به‌اصطلاح فرهنگی دهه ۶۰ یعنی آقای بهشتی است که ۴۰ سال دست از سر سینما برنمی‌دارد.

من نمی‌دانم دامنه نفوذ تا کجا پیش رفته و نهادهای امنیتی چگونه این افراد را تائید کرده‌اند که این اشخاص معلوم‌الحال با آن کارنامه و رزومه، همچنان چنین پست‌هایی می‌گیرند. این گزاره را نیز بعید نمی‌دانم که در این ترکیب، ممکن است نفوذی از جانب سرویس‌های اطلاعاتی خارج کشور صورت گرفته باشد.

اکنون شخصی در دولت وفاق به عنوان دببر جشنواره فیلم فجر انتخاب شده که خود محل نفاق و اختلاف در سینماست و ده‌ها نفر نسبت به این انتخاب، موضع گرفته‌اند اما گوش وزیر شما بدهکار شنیدن این صداهای بلند نیست.

دولت قبل که فرهنگ را ویران کرد و هیچ علاقه‌ای به هنر نداشت، یک مدیر خوب به نام دکتر روح‌الله سهرابی به جا گذاشت که با آمدن تیم کنونی، ایشان نیز کنار گذاشته شد و مدیران فاقدتخصص ورود کردند.

آقای پزشکیان، شما دولت وفاق ملی را تشکیل دادید حالا به‌عنوان نمونه به اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره فجر امسال نگاه کنید تا ببینید اینها به جز نفاق و فتنه در سینما کاری نکردند. شما که فراطیفی عمل می‌کنید پس چگونه تمام اعضای این شورا از یک جناح هستند؟ جناحی که سرکرده آن، سانسورچی دهه ۶۰ بوده که طبق اسناد متقن، بزرگ‌ترین سانسورچی این ۴۳ سال سینما و جشنواره فجر بوده. ایشان بزرگ‌ترین دیکتاتور سینما هستند که خودش به این عنوان «دیکتاتور بودن» اعتراف کرده است. پس چگونه مدیر تحت امر شما، به چنین فردی پست می‌دهد؟ اگر آقای بهشتی برای سینمای ما نسخه شفابخش داشتند در همان ۱۰ سالی که در فارابی بودند نمی‌گذاشت سینما به فلاکت بیفتد که اکنون ما دهه‌ها وارث آن فلاکت باشیم. بهتر است این پیرمردها کنار بروند تا جوان‌های کاربلد بیایند. مگر می‌شود در این شورا، نیروهای میانه و متعادل وجود نداشته باشد؟ تمام اعضای شورا از یک جناح هستند تا شمشیر را از رو ببندند اما مطمئن باشید که این نگاه شکست خواهد خورد و دود آن به چشم شما نیز خواهد رفت.

آقای دکتر، اکنون که شما این حقیقت را می‌دانید، اگر کاری نکنید، قانونا، شرعا و اخلاقا در این امر و گناه آن، سهیم هستید و در دو دنیا مورد مواخذه جدی قرار خواهید گرفت.

جناب دکتر، لطفا به وزیرتان بفرمایید سینمای ایران محدود به یک حلقه ۳۰نفره رانتخوار نیست که بیش از ۳۰ سال بر روی سینما چنبره زده‌اند بلکه سینما شامل ۵ هزار نفر است که بیش از ۹۰درصد آنها از این گروه تمامیت‌خواه، ناراحت و ناراضی هستند اما اینها با لابی‌گری اجازه ندادند تا این مدیریت از دست آنها خارج شود. کافی است تنها یک‌بار انتخاباتی آزاد در خانه سینما برگزار شود و آن‌گاه است که مشخص می‌شود این رانتخواران هیچ جایی در مدیریت خانه سینما، جشنواره فجر و دیگر نقاط مدیریتی سینما ندارند.

آقای پزشکیان، لطفا تا دیر نشده فکری کنید وگرنه سیاهی به روی شما خواهد ماند؛ چنانچه این سیاهی، به روی قبلی‌ها نیز ماند و متاسفانه شما نیز در حال تکرار همان مسیر هستید. وزیرتان را آگاه کنید تا گول تروریست‌های مو زرد دهه ۶۰ را نخورید. تا دیر نشده تدبیری بیندیشید تا عدالتی که از آن حرف می‌زنید اجرایی شود که فردا دیر است.

محمدحسین فرح‌بخش

تهیه‌کننده و کارگردان

فاعتبروا یا اولی‌الابصار