به گزارش روبش و به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، حجتالاسلام محمدحسین طاهری آکردی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره اهمیت جشنواره سینمای مستند گفت: جشنواره «سینماحقیقت» باید از چند منظر مورد توجه قرار گیرد، ابتدا توجه به بخش هنر در انتقال مفاهیم؛ باتوجه به اینکه در عصر رسانه زندگی میکنیم و امروزه سینما و رسانه جای مسجد، منبر و کلیسا را گرفته است هنرمان این خواهد بود که بتوانیم صدای دین و حق را به وسیله رسانه برسانیم.
او ادامه داد: نکته دوم بحث مستند بودن جشنواره است؛ در ساخت فیلمهای داستانی باتوجه به اینکه فیلمنامه وجود دارد، دست فیلمنامهنویس برای خلق باز است و تلاش میکند مواردی را بالا پایین کند تا آن چیزی را که خودش میخواهد، به تصویر بکشد. حتی امکان دارد ۲ فیلمنامهنویس از یک روایت، ۲ مفهوم متفاوت القا کنند اما در مستند این اتفاق رخ نمیدهد، مستند در بیان حقایق، شفاف و واضع و بیان حقایق عمل میکند، گرچه این امکان وجود دارد که در فیلم مستند هم برخی حقایق حذف یا کم شود اما همچون سینمای داستانی نیست و قدرت بیننده در داوری و قضاوت آثار است.
طاهری آکردی تاکید کرد: از طرف دیگر در نظام جمهوری اسلامی اگر به دنبال عدالت در همه عرصهها هستیم، یکی از راههای اصلی آن شفافیت در همه مسائل است و این مساله در هنر، سینما و فیلمهای مستند بهتر نمایان میشود. جشنوارههایی مثل «سینماحقیقت» برای اینکه بتوانیم واقعیتی را شفاف و بدون روتوش به مردم نشان دهیم، اهمیت خاصی پیدا میکنند. باتوجه به رسالتی که جمهوری اسلامی برای اعلان حقایق و شفافیتها دارد، شاید بتوان ضریب اینگونه جشنوارهها را نسبت به دیگر رویدادها، بالاتر نشان داد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پایان درباره برنامههای این ستاد در توسعه هنر مطرح کرد: در طول مدتی که در این منصب قرار گرفتهام، از جمله کارهایی که در اولویت قرار دادهایم، توجه به هنر بوده است. امسال ۱۳ برنامه کودک را به تولید رساندیم، سال گذشته نیز در جشنواره فیلم فجر میز امر به معروف را برپا و خودمان هم جشنواره معروف را در ۹ رشته برگزار کردیم، نگاهمان این است که باید در عرصههای مختلف هنری ورود کرد. امسال هم با همکاری صداوسیما به سمت تولید مفاهیم دینی و امر به معروف با نگاه مطالبهگری و کنشگری مسئولانه رفتهایم. امیدوارم بتوانیم این فرهنگ را در قالب رسانه به مردم القا کنیم.