وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: افرادی مانند مرضیه دباغ‌ برای نوجوانان و جوانان، زنان و مردان حرف‌های زیادی دارند که شنیدنی است و لازم است به وسیله آن‌ها گسستی که وجود دارد را کم کنیم و از بین ببریم. به گزارش روبش و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، آئین گشایش کنگره ملی بانوی انقلاب و مبارز، مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، جمعی از مقامات کشوری و لشگری، برخی مسئولان استان همدان، خانواده شهدا و جمعی از بانوان برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: خانم دباغ فرآیندی در شخصیت‌سازی داشته‌اند و دو شخصیت در این مسیر جایگاه محوری دارند؛ اولین فرد امام راحل (ره) هستند و ایشان از دور و نزدیک از امام (ره) و نگاه ایشان متنعم بودند. شخصیت دوم نیز شهید آیت‌الله سعیدی هستند که بر شخصیت مرحومه دباغ خیلی تاثیر گذاشتند‌.

وی با اشاره به برخی ویژگی‌های خانوادگی مرحوم دباغ افزود: پدر ایشان در همدان کتابفروشی داشت و خانم دباغ تربیت یافته چنین پدری بودند. ارتباط با کتاب و کتابخوانی در خانواده ایشان جا افتاده بود و تربیت ایشان نیز ناشی از همین مساله است.

صالحی با تاکید براینکه همسر خانم دباغ، نیمه پنهان زندگی ایشان هستند که تحت‌الشعاع این شخصیت قرار گرفته است، تصریح کرد: حاج حسن دباغ شخصیت قابل توجهی است. فردی که توانسته پا به پای همسرش بیاید و تحصیلات عمیقی داشته باشد. علاوه بر آن نیز باید در نظر داشته باشیم اتصال مرحومه دباغ به حوزه سیاست از طریق ایشان اتفاق می‌افتد. علاوه بر این، برخی از معلمان ایشان نیز در این مسیر اثرگذار بودند. چراکه افرادی مانند خانم دباغ یک روزه شکل نمی‌گیرند.

وزیر فرهنگ سپس از شخصیت مرحومه دباغ به عنوان شخصیتی جامع‌الاضداد نام برد و تصریح کرد: این بازخوانی‌ها از جهات مختلف می‌تواند اهمیت داشته باشد؛ چراکه ما روایتی مردانه از دفاع مقدس داریم، این درحالی است که سهم زنان در این حادثه عظیم اگر بیشتر از مردان نبوده باشد، کمتر نیز نبوده است. روایت‌ مستقیم مرحومه دباغ به ما کمک می‌کند تا نقش زنان را بهتر دریابیم.

وی افزود: خاطرات مربوط به زندان ایشان واقعا قابل توجه است. ما به روایت زنانه‌ای از انقلاب و دوران دفاع مقدس نیاز داریم و مرحومه دباغ به این امر کمک می‌کند. باید روایت‌هایی را بیان کنیم که خواندنی و شنیدنی باشند. بازخوانی این روایات فاصله نسلی را کم می‌کند که این امر هدف ما نیز هست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش تاکید کرد: مرضیه دباغ‌ها برای نوجوانان و جوانان، زنان و مردان حرف‌های زیادی دارند که شنیدنی است و لازم است به وسیله آن ها گسستی که وجود دارد را کم کنیم و از بین ببریم.

همچنین در این مراسم، پیام رئیس جمهور به این کنگره توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.