جلسه دبیران و مدیران بیستویکمین دوره جشنواره امام رضا(ع) پیش از ظهر امروز (۸ اردیبهشت) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این وزارتخانه برگزار شد. تبادل نظر درباره رویکردهای آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیتهای انجامشده از محورهای این جلسه بود.
به گزارش روبش و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمد هاشمی رئیس هیئت مدیره بنیاد و جانشین وزیر فرهنگ با تشکر از عوامل و برگزار کنندگان این دوره از جشنواره امام رضا (ع) گفت: در دوره جدید میخواستیم که در این دوره از جشنواره به سمت تخصصی شدن پیش رویم، نکته دیگر استفاده از چهرههای تراز اول ملی در این عرصه بود که در رأس این اقدام، حضور آقای قائمیان بود که فراتر از حد تصور اهتمام ویژه به کار نشان دادند. وی ادامه داد: موضوع افزودن رویکرد آموزشی به این جشنواره هم امسال صورت گرفته و در این دوره به این هدف نزدیک تر شدیم.
جانشین وزیر فرهنگ گفت: اولین جشنواره بینالمللی فیلم دینی رضوان که آبان ماه اختتامیه آن برگزار میشود، از اقدامات ویژه این دوره بود که امیدواریم بتوانیم با این بخش ادای دینی داشته باشیم؛ از این بخش جشنواره میتوان به عنوان نوآوری دوره اخیر یاد کرد.
هاشمی گفت: پیگیری خروجی های جشنواره از فراخوان و داوری تا خروجی مورد تاکید بوده تا مردم با موضوعات امام رضا (ع)، سبد محصولات فرهنگی مرتبط در این زمینه را مشاهده کنند. جانشین وزیر فرهنگ با اشاره به کاهش تعداد جشنوارهها گفت: کاهش تعداد جشنواره ها باعث کمرنگ شدن بخشهای استانی و روستایی نشده و پیرنگ این جشنواره در این بخشها به خوبی پیگیری و عملیاتی شده و دامنه های کار در روستاها قابل مشاهده است.
لمس واژه مردمیسازی جشنوارهها در آیین جشنواره روستایی و عشایری رضوی
فرهاد قائمیان مدیر بیستویکمین دوره جشنواره بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) با اشاره به حضورش در اختتامیه جشنواره روستایی و عشایری رضوی گفت: اتفاق بینظیری که در جشنواره روستایی و عشایری رضوی رخ داد، همکاری مردم روستا در راستای برگزاری این جشنواره بود و مردم روستا از منازل تا وسایل نقلیه خود را در اختیار گذاشته بودند و واژه مردمی کردن جشنوارهها در این اختتامیه به درستی قابل مشاهده بود.
مدیر بیستویکمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) در ادامه با تشریح بخشهای مختلف این دوره از جشنواره گفت: سعی کردیم تمام بخشها بین مردم انجام شود و کلیدواژه مردمی سازی به صورت عملی قابل مشاهده باشد. وی در پایان با اشاره به بخش فیلم جشنواره نیز گفت: در این بخش، با فیلم رضوان و با مسئولیت محمدحسین لطیفی، سعی کردیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ رضوی و با فیلمنامهای با عنوان «از عشق آباد تا عشق آباد» برای سال آینده تهیه شود و در این زمینه تقاضای همکاری و مساعدت از وزارت فرهنگ دارم.
ارتقاء کمی و کیفی آثار در این دوره جشنواره
سعید زمانی مدیرعامل بیستویکمین دوره جشنواره بینالمللی و فرهنگی امام رضا (ع) نیز در ادامه این جلسه گفت: آغاز به کار جشنوارهها از آذر ماه انجام شده و مجموعه اقدامات این دوره جشنواره با ارتقاء کمی و کیفی همراه بوده است.
وی با تشریح بخشهای مختلف این دوره از جشنواره و معرفی دبیران مربوطه ادامه داد: امسال جشنواره سرود برای اولین بار در حال برگزاری است و در بخش روستایی در قواره ملی این جشنواره شکل جدی و خوبی را به خود گرفته است. این دوره از جشنواره فیلم رضوان، با حضور محمدحسین لطیفی انجام میشود.
پیگیری بسط و گسترش آثار تولیدی در این دوره از جشنواره
اتابک نادری دبیر بخش تئاتر جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) نیز در این جلسه گفت: بسط و گسترش خروجی این جشنواره مورد تاکید و پیگیری است. وی افزود: در این دوره بیش از ۲۳ اثر را به اجرا رساندیم که نمایش آثار در راستای گسترش فرهنگ نمایش در کشور صورت میگیرد.
برگزاری اولین کنگره شعر آیینی کودک و نوجوان در مشهد
احمد میرزاده دبیر بخش کودک و نوجوان شعر جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) با توضیحاتی درباره برگزاری چهار جشنواره در همین زمینه گفت: بخش ویژه امسال توصیف شاعرانه از معین الضعفا است. وی ادامه داد: امسال بیش از ۲ هزار اثر در بخش بزرگسال دریافت و آثاری از کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی به دبیرخانه ارسال شده است.
میرزاده در پایان به برگزاری محافل شعر کودک و نوجوان در مناطق مختلف اشاره کرد و گفت: اولین کنگره شعر آیینی کودک و نوجوان در مشهد برگزار خواهد شد.
جشنواره امام رضا (ع) سرمایه عظیم است/ توجه به موضوع فلسطین و غزه
مهدی بابایی مجرد به نمایندگی از دبیران بخش هنرهای تجسمی با اشاره به بخشهای مختلف هنرهای تجسمی گفت: جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) یک سرمایه عظیم در عصر انقلاب اسلامی است، در موضوع جشنوارههای تجسمی ناظر به مسائل روز و موضوعات مرتبط با فلسطین مورد توجه قرار گرفته است. وی ادامه داد: در بخش خوشنویسی به بخش بانوان در این دوره توجه ویژه شده است.
ترویج آثار تولیدی در راستای اهداف متعالی انسانی
رسول اولیا زاده دبیر بخش عکس جشنواره بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در ادامه جلسه گفت: رویکرد ما در جشنوارهها باید هدایت انسان از مقام نباتی به مقام انسانی باشد. آثار ما اگر بتواند باعث پرواز روح مخاطب و زیارت روحانی بشود اثری ارزشمند است.
توجه به خروجی ماندگار و عملی در آثار تولیدی جشنواره
احمد صدری دبیر بخش آواها و نماهای جشنواره در ادامه این جلسه گفت: در این دوره با توجه به سیاستگذاری برای گسترش این بخش بین مردم، تصمیم بر این شد تا برگزاری آن در مناطق مختلف اتفاق بیفتد. آواها و نماها قدمت تاریخی و مذهبی دارند و در همین زمینه در بوشهر و با مشارکت مردم و بدون تشریفات شاهد برگزاری این بخش بودیم. وی ادامه داد: توجه ویژه به ماندگاری آثار خروجی جشنواره مورد تاکید است که در راستای صحبت جانشین وزیر فرهنگ خروجی جشنواره در بخشهای مختلف بهطور عملی مورد استفاده قرار گیرد.
ساخت اثر برای امام رضا(ع) لطف حضرت رضا(ع) است
محمدحسین لطیفی دبیر اولین دوره جشنواره فیلم رضوان حضور در این جشنواره را باعث افتخار خواند و گفت: زیر چتر امام رضا (ع) کسب اعتبار میکنم، در جهانی که در راستای دین زدایی تلاش میکنند چه مکانی امن تر از مأمن امام رضا (ع). وی ادامه داد: هدف، برگزاری بینالمللی این جشنواره بود اما به دلیل کمبود وقت این دوره داخلی برگزار شد و سال آینده این جشنواره در سطح بینالمللی برگزار خواهد شد.
لطیفی گفت: ساخت اثر پیرامون شخصیت امام رضا (ع) لطف حضرت رضا (ع) است که امیدوارم شامل حال تمام هنرمندان شود.
وی با ارائه گزارشی از کارگاههای آموزشی که در بخش جنبی این جشنواره برگزار خواهد شد، گفت: خرج درآمد موقوفات در راه گسترش آثار فیلم سینمایی پیشنهادی است که جا دارد در این جلسه مطرح کنم تا به سمت ترویج اهداف دینی در آثار هنری و سینمایی حرکت کنیم. در پایان جلسه مرتضی سعیدی زاده مدیر عامل بنیاد امام رضا (ع) هم به ارائه گزارشی پیرامون عملکرد بنیاد و جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) پرداخت.
تبادل نظر درباره رویکردهای آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیتهای انجامشده از
محورهای مهم ارائه شده در این جلسه بود.