هرچه به برگزاری جشنواره فیلم فجر نزدیک‌تر می‌شویم، تب و تاب حضور چهره‌ها در این رویداد بیشتر می‌شود. همچنان که خبر حضور بازیگران فیلم‌های مختلف رسانه‌ای می‌شود، تعدد حضور چهره‌ها در فیلم‌ها هم مورد توجه قرار می‌گیرد.

در این دوره ۱۵ چهره با دو فیلم در جشنواره حضور دارند؛ البته این آمار بدون در نظر گرفتن بازیگران فیلم‌هایی است که قرار است در نمایش ویژه اکران شوند. نکته جالب اما افزایش آمار حضور بازیگران در بیش از یک فیلم است که نسبت به سال گذشته بیشتر شده است. در دوره چهل و دوم تنها ۷ چهره در دو فیلم حضور داشتند و همین افزایش دوبرابری ایفای نقش بازیگران در دو اثر، نکته قابل تاملی است که این جشنواره را از سال قبل متمایز می‌کند.

در این دوره از میان ۱۵ چهره سینمایی که در دو اثر ایفای نقش کرده‌اند، ۱۲ بازیگر مرد و ۳ بازیگر، زن هستند. البته در صورت اکران فیلم‌هایی چون «پیرپسر»، «بی سر و صدا»، «رکسانا» و «قاتل و وحشی»، حامد بهداد و لیلا حاتمی با سه فیلم و مهران غفوریان، بهرنگ علوی و محمدرضا داوودنژاد با دو فیلم در جشنواره حضور خواهند داشت.

حامد بهداد؛ صدای مهدعلیا و سیمای «شوهر ستاره»

حامد بهداد پس از چهار سال به فجر برگشته؛ دو اثری که برعکس «گیج گاه» که در جشنواره سی و نهم اکران شد، هیچ کدام کمدی نیستند. «ژولیت و شاه» انیمیشنی است که بهداد در آن صداپیشه مهدعلیا، مادر شاه است و در فیلم «شوهر ستاره» که درامی اجتماعی است نیز ایفای نقش می‌کند. البته در صورت اکران «پیرپسر»، بهداد تنها بازیگری است که سه حضور در جشنواره امسال دارد.

نوید پورفرج با دو درام اجتماعی می‌آید

حضور جدی نوید پورفرج در جشنواره فیلم فجر از اکران «مغرهای کوچک زنگ زده» در جشنواره سی و ششم رقم خورد. پس از آن «مغز استخوان»، «زالاوا»، «وابل» و «بی‌بدن» همگی در جشنواره فیلم فجر رونمایی شدند و تاکنون سه نامزدی برای پورفرج به همراه داشته‌اند. امسال اما حضور این بازیگر در دو فیلم «زمانی در ابدیت» و «گوزن های اتوبان» شانس نامزدی و دریافت سیمرغ را برای او افزایش خواهد داد. هر دو فیلم پورفرج، محصول بخش خصوصی هستند.

محسن کیایی و حضور در دو اثر متفاوت

محسن کیایی سه سال پیش با «نگهبان شب» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت. درامی اجتماعی که نماینده سینمای ایران در اسکار نیز شد. حالا و پس از سه سال با دو اثر متفاوت راهی جشنواره فجر می‌شود. کمدی «کفایت مذاکرات» محصول عامریان فیلم و «بازی را بکش» که به تهیه‌کنندگی برادرش، مصطفی کیایی تولید شده است.

کیایی اولین بار در جشنواره سی‌ام و با فیلم «ضدگلوله» حضور پیدا کرد و تاکنون موفق به دریافت سیمرغ بلورین نشده است. هر دو فیلمی که کیایی در آنها حضور دارد، محصول بخش خصوصی است

هومن برق‌نورد و ۷ سال حضور مستمر در فجر

حدودا ۷ سال است که هومن برق نورد حضوری مستمر در جشنواره فیلم فجر دارد. این حضور از جشنواره سی و ششم و با فیلم «سرو زیر آب» شروع شد و تا این دوره با دو اثر ادامه پیدا کرده؛ امسال این بازیگر با دو فیلم «شاه نقش» و «صیاد» به جشنواره فیلم فجر می‌آید. «صیاد» در گونه دفاع مقدس و «شاه نقش» کمدی اجتماعی است که برق نورد به همراه بهرنگ علوی، زوج اصلی فیلم را تشکیل می‌دهند. برق نورد سال گذشته هم با دو فیلم در جشنواره حضور داشت.

سومین تجربه فجر بدون مهدویان برای زمین‌پرداز

همچنان که همکاری مهدی زمین‌پرداز با محمدحسین مهدویان در نمایش خانگی ادامه دارد، این بازیگر امسال با دو فیلم «اسفند» و «شمال از جنوب غربی» در جشنواره حضور دارد. زمین‌پرداز با مستند «آخرین روزهای زمستان» در نقش شهید حسن باقری شناخته شد و بعدتر کارنامه هنری خود را با حضور در فیلم های دیگر مهدویان همچون «ماجرای نیمروز»، «لاتاری» و سریال «زخم کاری» منجسم‌تر کرد.

امسال سومین دوره‌ای است که مهدی زمین‌پرداز با فیلمی در فجر حضور پیدا می‌کند که اثر محمدحسین مهدویان نیست. هر دو فیلم این بازیگر محصول نهادها از جمله اوج و بنیاد روایت فتح است.

«تاکسیدرمی» و «بچه مردم» دو اثر حسن معجونی در جشنواره فیلم فجر امسال هستند. «تاکسیدرمی» گونه فانتزی دارد و «بچه مردم» درامی اجتماعی است. معجونی برخلاف کیایی در سه سال گذشته حضوری پررنگ در جشنواره فیلم فجر داشته؛ از «شب طلایی» در جشنواره چهلم تا «استاد» و «آغوش باز». هر دو فیلم معجونی محصول نهادها از جمله سوره و موسسه امام روح الله است.

امیر نوروزی؛ ۲ روایت و انقلابی که در میان است

امیر نوروزی امسال با دو فیلم و با دو حال و هوای متفاوت در فجر حضور دارد. «۱۹۶۸» روایتی مهم پیش از انقلاب و «آنتیک» در حال و هوای دهه و پس از انقلاب ۶۰ روایت می‌شود. «مامان» و «مصلحت» دو تجربه سینمایی پیشین این بازیگر است که هر دو در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند.

مهدی هاشمی؛ از همکاری با فیلم‌اولی تا بازی مقابل دوربین همسر

تنها بازیگر مردی که امسال مقابل دوربین همسرش قرار می‌گیرد، مهدی هاشمی است. هاشمی امسال با «مرد آرام» و یک درام اجتماعی دیگر در فجر حضور دارد. «چشم بادومی» تجربه دیگر این بازیگر است که در آن با یک کارگردان فیلم اولی همکاری می‌کند. هر دو فیلمی که هاشمی در آنها ایفای نقش می‌کند، محصول نهادها از جمله تصویرشهر و کانون پرورش فکری هستند.

غزل شاکری؛ «رها» میان «ژولیت و شاه»

بازیگر خوش‌صدایی که با سریال «شهرزاد» شناخته شد، امسال دو حضور جدی در جشنواره فیلم فجر دارد. آخرین مرتبه که غزل شاکری در جشنواره حضور داشت، به دوره چهلم و «روایت ناتمام سیما» بازمی‌گردد. امسال اما هم انیمیشن «ژولیت و شاه» و هم فیلم «رها» دو اثری هستند که نام او را در میان بازیگران خود دارند.

در «رها»، شاکری نقش مقابل شهاب حسینی را بازی می‌کند و «ژولیت و شاه» هم از انیمیشن‌هایی است که تهیه‌کنندگان آن سبقه خوبی در تولید انیمیشن دارند.

از گریم به یادماندنی و دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای صدف اسپهبدی، سه سال می‌گذرد. اسپهبدی امسال با دو درام اجتماعی دیگر به جشنواره بازگشته؛ «مرد آرام» و «گوزن‌های اتوبان» امسال دو شانس دیگر برای دریافت سیمرغ به این بازیگر خواهند داد.

عروسِ «سه در چهار» دوباره کمدی بازی می‌کند

سومین زنی که در دو فیلم جشنواره حضور دارد، آناهیتا افشار است. او اما برعکس دو بازیگر زن دیگر، در یک کمدی هم ایفای نقش می‌کند. «آنتیک» اولین فیلم سینمایی کمدی است که افشار در آن ایفای نقش می‌کند. البته که تجربه سریال‌هایی چون «خانه به دوش»، «سه در چهار» و… در کارنامه او وجود دارد. «خاتی» نیز درامی اجتماعی است و دومین فیلمی است که افشار در آن حضور دارد.

همچنین عباس غزالی، پیام احمدی‌نیا، سیامک صفری و سیاوش چراغی‌پور نیز چهار بازیگر دیگری هستند که هر کدام در دو فیلم جشنواره حضور دارند. غزالی در« آبستن» و «زمانی در ابدیت»، احمدی‌نیا در «خدای جنگ» و «بازی خونی»، چراغی‌پور در «صددام» و «بچه مردم» و صفری در «بچه مردم» و «شمال از جنوب غربی» نقش‌آفرینی کرده‌اند.