15:46

2026/09/28

سحر دولتشاهی: هیچ قصدی برای بی‌احترامی به اذان یا باورهای دینی نداشته‌ام.

نرجس احمدی

▫️در اولین ساعات روزی‌که در اصفهان، قاتلان چهار شهید نیروی انتظامی که زنده زنده در آشوب‌های خیابانی دیماه سوزانده شده بودند را به دار مجازات آویختند؛ موجی از همدلی سلبریتی‌ها با قاتلان به راه افتاد و با استوری «نه به اعدام» اعتراض خود را نسبت به مجازات این جانیان در صفحات اجتماعی‌شان اعلام کردند!

▫️سحر دولتشاهی نیز از جمله چهره‌هایی بود که با استوری «عزان» نسبت به وقت اعدام در ساعات پس از اذان صبح، واکنش نشان داد.
بدیهی‌ست که استوری او یک واکنش اعتراضی به نفس آن اعدام‌ها بوده که البته آنچه به قباحت آن افزود، زیر ساطور بردن اذان صبح بود!
دولتشاهی نوشته بود:
«عزان!
آوای عزا به وقت سپیده دم؛
بانگی که از گلدسته‌های گورستان نواخته میشود تا خبر مرگ را به گوش شهر برساند.»

▫️سال‌هاست ایجاد کینه، لعن و نفرت نسبت به اذان صبح، در دستور کار اسلام‌ستیزان قرار گرفته و بارها این نفرین و لعن به اذان صبح در پست و استوری حامیان آشوبگران و براندازان مشاهده می‌شود.
اذانی که به گفته‌ی عرفا، عاشقانه‌ترین اذانِ طول روز و ساعت طلایی بندگی و ارتباط با معبود است، ساعتی که در خلوتِ ذاتی آن، ارتباط عمیق و بی‌تکلفی در آرامش سحر بین بنده و معبود شکل می‌گیرد و کلید دریافت سایر فضایل اخلاقی‌ست.
پس می‌بینیم که حمله به این اذان، بسیار هوشمندانه و برآمده از اتاق فکری ضدارزش‌های دینی‌ست!

▫️بدیهی‌ست استوری «عزان» سحر دولتشاهی از دو جهت مردم ایران را مکدر کرده تا نسبت به آن واکنش نشان دهند.
▫️حالا او در یک استوری جدید توضیح داده است که برداشت مردم با نیت او در انتشار آن استوری متفاوت بوده و اظهار تأسف کرده؛ او نوشته:

«در روزهای گذشته استوری‌ای که منتشر کردم باعث برداشت‌هایی شد که هرگز با نيت من همخوانی نداشت. تأکید میکنم که هیچ قصدی برای بی‌احترامی به اذان یا باورهای دینی نداشته‌ام. اذان برای من همواره نوایی معنوی، آشنا و قابل احترام بوده است.

اگر این استوری موجب رنجش یا سوءبرداشت شده، صمیمانه متاسفم؛ چنین برداشتی هرگز مقصود من نبوده است.»

 

▫️نکته‌ی تلخ ماجرا این‌جاست که سحر دولتشاهی در پیامش تأکید کرده که قصد بی‌احترامی به باورهای دینی نداشته اما، اعتراض به مجازاتِ قاتلان وحشی میدان علیخانی اصفهان که دقیقاً بی‌احترامی به احکام الهی در مسئله‌ی قصاص و بی‌احترامی به حقوق انسانی و بی‌ارزش شمردن جان ماموران تأمین امنیت کشور، و آن رفتارهای رعب‌آور و وحشیانه که دل هر بیننده و شنونده‌ای را به درد آورده بود، را موجب رنجش مردم نمی‌داند.

اصل اعتراض به استوری او، اعتراض به شعار پوچ و غیرانسانی «نه به اعدام» است.

حال این «نه به اعدام»گفتن در هر شکل و شمایل و زبان کنایی ابراز شود.

▫️هرچند جای شکر دارد که او قصد توهین به کلمه «اذان» را نداشته و بابت غفلتش در انتخاب آن استوری اظهار تأسف کرده اما، اینکه یک چهره‌ی مشهور که از قضا مخاطبان و دنبال‌کنندگان بسیاری دارد، اساساً چرا باید بدون اینکه سواد، فهم و اطلاعی از یک حرف یا موضوع داشته باشد، به خود اجازه بدهد هر آنچه می‌خواهد در صفحه اجتماعی‌اش منتشر و یک موجِ ناصوابِ غیرقابل جبران را در جامعه ایجاد کند؟

▫️اتفاقی که بارها و بارها در بزنگاه‌های تاریخ سیاسی معاصر ایران شاهد آن بودیم!

–

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن